- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac komentarisao Đokovića i Kirjosa – odmah je dobio žustar odgovor

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Za prijateljski meč Novaka Đokovića i Nika Kirjosa pred Australijan open karte su rasprodate za manje od sat vremena što je jasan dokaz koliko je veliko interesovanje za dvojicu tenisera, međutim Noa Robin, njihov kolega ne deli to mišljenje. Amerikanac je izrazio nezadovoljstvo povodom spektakl, a ubrzo je dobio i odgovor Australijanca.
Samo tri dana pred početak Australijan opena na „Rod Lejver Areni“ spektakularni okršaj imaće Novak Đoković i Nik Kirjos, dvojica rivala koji od prošle godine imaju daleko bolji odnos nego što je ranije bio slučaj.
Ideja za revijalni meč Novaka i Nika očigledno se dopala mnogima jer su karte nestale posle rekordnih 58 minuta, međutim srpski i australijski teniser nemaju podršku od jednog kolege.
Noa Robin, američki teniser, koji zauzima 589. mesto na ATP listi prokomentarisao je na društvenoj mreži duel Đokovića i Kirjosa za koji smatra da je besmislen.

„Ovaj meč nema smisla. Pravi se odjek pre nego što bi mogli da se sastanu u okviru pravog meča?“, upitao se Robin

Nije morao dugo da čeka na žustri odgovor Kirjosa.
„Budimo iskreni, biće više publike nego na bilo kojem tvom meču“, napisao je Australijanac.
Imun na Robinov komentar nije mogao da ostane ni Tejlor Fric, Noin sunarodnik koji je pojasnio koliko je zapravo besmislen komentar.

„Prema tvojoj logici onda ne bi trebalo da vežbamo sa drugim igračima i da igramo setove pre turnira“, napisao je Fric čime je uputio podršku Novaku i Kirjosu.

Do ideje da odigraju meč srpski i australijski teniser došli su zbog toga što se Kirjos prethodno povukao sa turnira u Adelejdu. Australijskom teniseru falilo je treninga i mečeva pred prvi Grend slem u sezoni, a srpski as hteo je da mu pomogne zbog čega je dogovoren revijalni meč koji će značiti obojici tenisera.
Najbolji srpski i australijski teniser trebalo je da se sastanu i u Dubaiju i u okviru „Svetske teniske lige“, međutim Novak je odustao od tog meča.
Neposredno pred taj susret u Dubaiju takođe se oglasio Robin koji je izjavio da takvi revijalni mečevi razvodnjavaju sport, a ni tada Kirjos nije ostao dužan pa je došlo do rasprave.
Deluje da Robin više vremena koristi kako bi se posvetio kritikovanju kolega jer na terenu nije uspeo da napravi veliki uspeh, pa je ovoga puta Kirjos imao pravo.
Srpska teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Olga ide ka cilju u Australiji, kraj za Nataliju
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Novak kao fudbaler – dileme nije bilo: Prvak sveta sa Srbijom!
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Rasprodate karte za spektakl Đoković – Kirjos uz Nikovu poruku: „Loš sam za sport“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala