- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija može da sačeka – teška odluka „bisera“ Vojvodine

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
Pratite nas
Krilni fudbaler Vojvodine Nikola Čumić odlučio je da ne putuje sa reprezentacijom Srbije u Ameriku na prijateljski meč zakazan za 26. januar, a razlog je taj što želi da prođe kompletne pripreme sa svojim klubom, kako bi što spremnije dočekao nastavak sezone u Superligi.
Teška odluka koju je morao da donese „biser“ Vojvodine, nakon što je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi želeo da ga vidi u reprezentativnom dresu u prijateljskoj proveri sa Sjedinjenim Američkim Državama u Los Anđelesu.
Piksi je saopštio spisak od 17 fudbalera na koje računa za pomenuti susret i na njemu su se našla trojica fudbalera „novosadske stare dame“. I dok će Mirko Topić i Veljko Simić putovati sa ekipom „preko bare“, Nikola Čumić odlučio je da ostane u Beleku na pripremama sa Vojvodinom.
„Nedostaju mi kompletne pripreme, jer u poslednje tri godine nijednom nisam prošao čitav ciklus. Ostaću sa saigrčaima u Turskoj, kako bih početak prolećnog dela prvenstvoa dočekao maksimalno spreman„, rekao je u razgovoru za Žurnal Nikola Čumić.
Vojvodina je u četvrtak krenula put Turske, tačnije put Beleka, a Topić i Simić će se 20. januara vratiti u srpsku prestonicu i pojaviće se na prozivci selektora Srbije, posle čega će Orlovi odleteti za Sjedinjene Američke Države.
Nikola Čumić će za to vreme ostati sa ekipom i trenirati u Turskoj. Dvadesetčetvorogodišnji Užičanin je u dosadašnjem delu sezone u Superligi uspeo sedam puta da se upiše u strelce na 13 utakmica.
Podsetimo, reprezentaciju Srbije u prijateljskom meču sa Amerikom (26. januar, četiri sata iza ponoći), predstavljaće uglavnom fudbaleri iz Superlige, kao i američke MLS lige – Đorđe Petrović, Ranko Veselinović i Dejan Joveljić.
Vanja Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
SPORT
Milan naleteo na „srpski zid“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Piksi objavio spisak za Amerikance – nema igrača Zvezde i Partizana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala