- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Banjaluci 9. januara rođena Milica Rakić, ime dobila po simbolu NATO agresije na Srbiju

CC0 / Pixabay / Beba — ilustracija
Beba — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Republika Srpska na svoj 31. rođendan dobila je najlepši poklon - 32 najmlađa stanovnika. Jedna od tih beba je i devojčica Milica Rakić. Rođena je istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 1999. godine od NATO bombi u Batajnici.
Deveti januar porodicu Rakić doneo je posebnu radost. U jutarnjim časovima slavili su rođendan otadžbine, a isti dan i rođenje kćerke. Milica je rođena na isti dan kao i njena rođaka, po kojoj je i dobila ime, a koja je život izgubila u NATO bombardovanju 17. aprila 1999. godine u Batajnici.
"Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to devojčica koja je mučena i koja nas sve podseća na veliko stradanje Srba", kaže za RTRS Miličina mama Maja Rakić.
Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je celi svet. A 24 godine kasnije, u porodici Rakić je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.
"Sve nas je zatekla vest jer je Milica na svet trebalo da dođe dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sećanje na pokojnu Milicu", ističe otac Milan.
Na najvažniji datum Republike Srpske na svet su stigla 32 najmlađa stanovnika. Predsjdnik Milorad Dodik bebama rođenim na Dan Republike, darovao je zlatnik, jer, je i budućnost Republike Srpske u rađanju - samo na taj način možemo sačuvati našu otadžbinu i opstanak srpskog naroda, piše portal RTRS.
Obeležavanje dana Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
REGION
Srpska proslavila Dan Republike: „Hod časti“ u Banjaluci, svečani defile u Istočnom Sarajevu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala