- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka muči povreda – izgubio set od Rusa, pa prekinuo trening

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Loše vesti iz Australije samo nekoliko dana pred početak Australijan opena. Naime, najbolji srpski teniser Novak Đoković morao je da prekine sparing sa Rusom Danilom Medvedevom jer ga je mučila leva noga.
Nakon što je Novak osvojio turnir u Adelejdu ubrzo je bilo poznato da će prvi trening u Melburnu odraditi sa Danilom kojeg je savladao na pomenutom turniru u polufinalu.
Izgubio je srpski teniski as prvi set rezultatom 6:4 posle borbe koja je trajala 36 minuta, da bi tada usledile scene koje apsolutno niko nije želeo da vidi.
Đoković se požalio svom fizioterapeutu na bol u levoj nozi, a u pitanju je zadnja loža koja je pravila problem i u Adelejdu. Usledila je duža masaža, ali peti teniser sveta nije ni pomišljao da nastavi sparing kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu.
Kako je bilo predviđeno da sparing između Srbina i Rusa traje 75 minuta, Medvedevu se na terenu priključio Španac Pablo Anduhar, dok je Đoković prekinuo trening i sasvim sigurno zabrinuo sve one koji navijaju za njega i žele da se posle jednogodišnje pauze i zabrane da igra na Australijan openu, konačno domogne jubilarnog 10. trofeja, a ukupno 22 Grend slem pehara.
Za sada nije poznato šta se tačno dešava s Novakovim kolenom, ali je jasno da postoji opravdana bojazan da i egzibicija sa Nikom Kirjosom zakazana za 13. januar od 8.30 po srednjeevropskom vremenu bude otkazana.
Sve karte su planule za manje od sat vremena, očekuje se da će spektaklu prisustvovati čak 15.000 navijača, ali će konačan odgovor na to da li će do njega doći dati Novak i njegov lekarski tim.
Jasno je da je učešće na Australijan openu prioritet i da na bilo koji način ne sme da bude ugroženo.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
SPORT
Olga slavila u pravoslavnom derbiju – još pobeda do Australijan opena
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Novak od najbližih traži isto što i od sebe – u suprotnom sledi „eksplozija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala