- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapadni tenkovi neće spasiti Ukrajinu koja se raspada

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINITenk nemačke proizvodnje "leopard 2"
Tenk nemačke proizvodnje leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Modernizovani tenkovi T-72 ili tenkovi „leopard“, koji se isporučuju Ukrajini, uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti „veštačku državu“ koja se raspada, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Medvedev se oglasio povodom današnjeg samita predsednika Ukrajine, Poljske i Litvanije, Vladimira Zelenskog, Andžeja Dude i Gitanasa Nausede.
Kako je ocenio, trojica lidera iz Varšave, Viljnusa i Kijeva „pate od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih njihovom otrcanom istorijom“.

„Kako se ispostavilo, klanjaju se tenkovima – raznim 'leopardima', T-72 koje su modernizovali naši neprijatelji i još nekakvom engleskom škartu. U svakom slučaju, sve to železo uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti veštačku državu koja se raspada“, poručio je Medvedev.

On smatra da Zapadnu Ukrajinu žele da priključe „bivšim gospodarima“.

„Sastali su se u Lavovu, koji će se ponovo zvati Lemberg, kako bi zapadne ukrajinske oblasti uredno priključili novim (bivšim) gospodarima “, napisao je Medvedev na Telegramu.

Podsećanja radi, nakon trilateralnog sastanka u Lavovu predsednik Litvanije Gitanas Nauseda saopštio je da će Viljnus isporučiti Ukrajini sisteme PVO i raketne sisteme, dok je poljski lider izjavio da će Varšava isporučiti Ukrajini četu tenkova „leopard“.
Ukrajinska zastava u Lavovu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
RUSIJA
Poljska i Litvanija obećale Kijevu sisteme PVO i tenkove, Zelenski očekuje od NATO-a „moćne korake“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala