- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Francuski ratni dopisnik iz Donbasa zatražio politički azil u Rusiji

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik u Donbasu
Ruski vojnik u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Pratite nas
Francuz Adrijan Boke, koji je bio dobrovoljac i ratni dopisnik iz Donbasa, zatražio je od Moskve politički azil, rekao je Sputnjiku dobro obavešteni izvor.

„Bivši francuski vojnik Adrijan Boke obratio se ruskim vlastima sa molbom da mu se omogući politički azil“, pojasnio je sagovornik.

On je azil u Rusiji zatražio sredinom decembra.
Novinar je ranije objasnio da je bio svedok mnogih ukrajinskih ratnih zločina dok je radio kao dobrovoljac u Donbasu. U Francuskoj se nekoliko puta pojavljivao na televiziji da bi ispričao o zločinima bataljona „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji). Međutim, 26. septembra je napadnut u Turskoj gde je nameravao da obnovi rusku vizu.
Za napad u Istanbulu okrivio je Službu bezbednosti Ukrajine (SBU).
Tada je ispričao da priprema dokumentarac o francuskim bombama koje ubijaju civile u Donbasu i o ideologiji neonacizma u Ukrajini i dodao da je krajem septembra Francuska saopštila da će Ukrajini isporučiti još šest topova „Cezar“ i objasnio da se ovi topovi koriste samo u Donbasu, odnosno za ubijanje civila.
Boke je naveo i da su ga letos uhapsili pripadnici francuske brigade za borbu protiv kriminala (BAC), koji su ga mučili u zatvoru. Zbog lošeg postupanja doživeo je srčani udar. Oslobođen je zahvaljujući naporima svog advokata i nakon toga je otputovao u Rusiju.
Pasoš Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Francuski novinar pisao Putinu: Tražim državljanstvo Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala