- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski komandir otkrio plan ukrajinske vojske o ofanzivi na Rostov na Donu /video/

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.  - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Komanda Oružanih snaga Ukrajine planirala je ofanzivu na ruske gradove Rostov na Donu i Taganrog u Rostovskoj oblasti, svedoče beleške na mapama koje su pronađene u napuštenim ukrajinskim pozicijama kod Avdejevke.
Karte su štampane po šablonu iz perioda Sovjetskog Saveza i na njima se vide sovjetski toponimi, između ostalog, grad Marijupolj je označen kao Ždanov. Na vrhu su unete napomene o položajima ukrajinske i ruske vojske tokom specijalne vojne operacije.

„Šta se vidi: Rostov na Donu, napomene, maršrute, Donjeck, Luganska Narodna Republika i Harkov, jedinice se kreću i prema našoj strani i prema drugoj strani. Obeležen je pravac kretanja ili tehnike ili neprijateljskih snaga. Jedna od destinacija je Rostov na Donu i Taganrog. To je, možda, ono što žele da zauzmu“, rekao je ruski komandir.

Kako je on pojasnio, karte su pronađene prilikom obilaska pozicija kod Avdejevke, u kućama u kojima su se nalazile komande neprijatelja. Karte su predate ekspertima koji su zaključili da su oznake o ofanzivama unete najkasnije tokom jula 2022. godine.
Kako je on pojasnio, na kartama se može videti veliki broj oznaka „+6°“, što svedoči o tome da su korigovani podaci sa starih karata u skladu sa tačnijim geografskim podacima.

„Moguće je da to označava uglove i stepene koji se dodaju svakom pravcu, s obzirom na to da su karte stare, a informacija je na njih nedavno dopisana. Verovatno su oni za sebe unosili neke korekcije i napomene o pravcu kretanja“, dodao je ruski komandir.

Vojne vežbe snaga ODKB u Tadžikistanu  - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruska vojska sprečila planove Kijeva da izvrši terorističke napade na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala