- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriven dokument: Letonija želi uništenje Rusije

© Flickr / Guillaume SpeurtZastava Letonije
Zastava Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Letonije označilo je uništenje Rusije kao jedan od prioriteta spoljne politike zemlje, piše agencija Sputnjik Letonija.
Kako je precizirano, pomenuta odredba sadržana je u izveštaju o radu Ministarstva inostranih poslova Letonije koji je predstavio šef diplomatije Edgar Rinkevič.
„Uništenje Rusije je u interesu Letonije“, navodi se u dokumentu.
Letonija zauzima krajnje rusofobičan stav u spoljnoj politici. Na primer, krajem novembra poslanik Sejma Aleksandar Kirštejns je izjavio da navodno „ne postoji nikakva ruska nacija“, a da je ruski jezik „nastao kao dijalekt kada su Mongoli pokušali da govore ukrajinski“. Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je konstatovala da vlasti baltičkih zemalja pokušavaju da poravnaju istorijske račune sa Moskvom.
Ranije, u avgustu 2022. godine, parlament Letonije proglasio je Rusiju za „državu koja podržava terorizam“. Nakon ove odluke i apela da se Rusima prestanu izdavati vize, Moskva je posavetovala letonskim parlamentarcima da prestanu sa provokacijama i da se pozabave problemima u svojoj zemlji.
Letonska zastava na ulicama Rige - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
RUSIJA
Ruski ambasador: Ministarstvo inostranih poslova Letonije provocira rat velikih razmera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala