- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Ministarstvo inostranih poslova Letonije provocira rat velikih razmera

© Fotolia / MbonaparteLetonska zastava na ulicama Rige
Letonska zastava na ulicama Rige - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Rigi saopštila je da pozivi ministra inostranih poslova Letonije Edgara Rinkeviča da se dozvoli Kijevu da vrši napade na ruske aerodrome i mesta na kojima se nalaze ruske rakete, predstavljaju podstrekivanje na pokretanje rata velikih razmera.

„Ne plašeći se eskalacije, potrebno je dozvoliti Ukrajincima da koriste oružje za gađanje vojnih objekata na teritoriji Rusije - na takve korake ne poziva neki vojni ekspert, već ni manje ni više ministar inostranih poslova Letonije Edgar Rinkevič. Šta je to nego podstrekivanje na pokretanje rata velikih razmera?!“, napisao je on na Telegramu.

Ambasada je navela da je svojom odlukom da „dozvoli“ to, ministar još jednom potvrdio marionetsku suštinu kijevskog režima, koji se ne usuđuje da napravi ni jedan korak bez dozvole zapadnih pokrovitelja.
„Da li je potrebno spomenuti da je profesionalna dužnost svakog zaposlenog u diplomatskoj službi, a posebno tako visokog zvaničnika, ne da se raspiruje rat već, naprotiv, da se promovišu mirovna rešenja za sukobe. Čini se da letonski ministar ima svoje ideje o suštini i zadacima diplomatije u savremenom svetu“, podvukao je diplomata.
Ranije je ministar inostranih poslova Letonije u intervjuu agenciji„ Blumberg“ izjavio, da je Kijevu potrebno dozvoliti da napadne mesta na kojima se nalaze rakete, kojima se napada kritična infrastruktura Ukrajine i, pritom, se ne boje eskalacije.
Zgrada parlamenta Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
RUSIJA
Letonski parlament proglasio Rusiju za državu koja podržava terorizam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala