- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Došao da pomogne Jokiću pa transformisao Denver – direktor srpskog asa na pragu velikog priznanja

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Denver Nagetsi trenutno dele prvo mesto sa Memfisom u okviru Zapadne konferencije NBA lige, a ekipa koju predvodi Nikola Jokić deluje daleko bolje i razigranije nego što je to bio slučaj prethodnih sezona. Jedan od glavnih razloga za napredak tima uz srpskog asa je Kalvin But, čovek koji je došao na mesto izvršnog direktora tima iz Kolarada.
U okviru gostovanja na „NBA“ televiziji Sem Mičel, bivši košarkaš, istakao je da bi na kraju sezone nagradu za najboljeg direktora košarkaških operacija trebalo da odnese Kalvin But, koji tu funkciju obavalja u ekipi Denver Nagetsa.
Kada je But nasledio Tima Konelija na mestu izvšnog direktora navijači Denvera nisu bilo mnogo zadovoljni jer je jedna od prvih promena bila odlazak Vila Bartona i Monte Morisa u Vašington.
Međutim, But je jednom izjavom u kojoj je istakao da želi da pomogne Nikoli Jokiću, najboljem igraču NBA lige, da igra sa boljim timom „kupio“ Nagetse.
„Kada pričamo o Nikoli, onda govorimo o najboljem igraču NBA lige, nalazi se u najboljim godinama, želimo da iskoristimo. Ne osećam nikakav pritisak, uzbuđen sam zbog šanse koju sam dobio i želim da pomognem Jokiću na isti način na koji je pomogao našoj franšizi“,rekao je But.
Kao zamena Bartonu i Morisu u Denver su stigli Kentavijus Kaldvel Poup i Iš Smit što se ispostavilo kao dobra odluka.
Kaldvel Poup je posle 40 odigranih utakmica ove sezone drugi igrač sa najvećim procentom za šut sa tri poena. Ispred njega nalazi se samo Damjan Li sa 48 odsto, dok Poup ima 47 odsto.
Bivši košarkaš Vašingtona u Denevru beleži prosečno 11,5 poena po utakmica dok je na parketu prosečno pola sata.
But je u Nagetse doveo i Brusa Brauna iz Bruklina, kao i Kristijana Brauna koji je u Denver stigao kao 21. pik sa drafta.
Nagetsi trenutno imaju 27 pobeda i 13 poraza, a ove godine timu koji predvodi Nikola Jokić mnogo je pomogao i oporavak Džamala Mareja i Majkla Portera koji su se vratili posle povrede.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SPORT
Savršeni Jokić – igrao se s Lejkersima i ponovo ušao u istoriju NBA
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Poruka iz Denvera: Jokić može još pet godina da bude MVP, ali ne smete da se umorite
Bogdan Bogdanović, Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Bogdan će želeti što pre da zaboravi pobedu nad Klipersima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala