- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poruka iz Denvera: Jokić može još pet godina da bude MVP, ali ne smete da se umorite

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Pratite nas
Denverov superstar Nikola Jokić je na dobrom putu da treći put zaredom postane MVP NBA lige. Somborac vodi u trci, ispred Džejsona Tejtuma i Luke Dončića, a njegov saigrač Majkl Porter Džunior se oglasio, poručivši da glasači ne smeju da se umore, ukoliko žele da centar Nagetsa ponovo bude najbolji.
Denver gazi sve pred sobom, lideri su Zapadne konferencije i jasno je da zasluge za to idu na adresu Nikola Jokića koji se igra košarke.
Prosečno beleži 25,3 poena uz 10,8 skokova i 9,5 asistencija, što je praktično tripl-dabl po meču. Ipak, ni to nije garancija da će maestralnom Srbinu i treći put biti dodeljena nagrada za najboljeg košarkaša sveta.
Njegov saigrač Majkl Porter rešio je da pošalje poruku u kojoj je nahvalio Somborca, smatrajući da može još pet godina da bude MVP, ali jedna stvar mora da bude prethodno ispoštovana.
„Mislim da je Nikola Jokić jedan od glavnih kandidata i mislim da može da osvaja MVP trofej u narednih pet godina. Jednostavno, toliko je dobar. Način na kojio vodi naš napad, kako je kvalitetan u ofanzivi, a na sve to uvek pruža vrhunski doprinos u skok igri. Naravno, tu su asistencie i poeni. Osećam da ukoliko budemo prvi na Zapadu pred glasanje za MVP, uz to što je njegov '+/-' najveći u ligi, da onda neće biti dileme. I verovatno glasače umara da Nikoli stalno daju MVP nagradu, ali mislim da kao što je naš trener rekao nekoliko puta, da ne smete da se umorite od uspeha. Nadam se da se ni glasači neće umoriti od davanja glasova, onome ko je najbolji. A po mom mišljenju je on najbolji na svetu", istakao je Majkl Porter Džunior.
Poruka iz Denvera je poslata, Jokić ima lepu priliku da osvoji treći MVP trofej u nizu, što je prethodno pošlo za rukom samo trojici košarkaša: Leriju Birdu, Viltu Čemberlenu i Bilu Raselu.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Bogdan Bogdanović, Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SPORT
Bogdan će želeti što pre da zaboravi pobedu nad Klipersima
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
SPORT
Jokić svoj najveći problem vuče još iz Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala