Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Borac za slobodu se branio od badnjaka, a Srbi su teroristi: Nova bizarna najava iz Prištine

© AP Photo / Marjan VuceticPripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Pratite nas
Predstavnici kosovskih institucija se, nakon događaja od Badnjeg dana i pokušaja ubistva Srba u Gotovuši, utrkuju u opravdavanju onoga što je učinio pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga. Nakon ranjavanja srpskih mladića, propagandno se čini sve da se opravda pokušaj ubistva, a najnoviji napadi upereni su prema Srpskoj listi.
Poslanici u tzv. Skupštini Kosova su krenuli u novi vid borbe pa su umesto osude pokušaja ubistva Srba krenuli u osudu Srpske liste.

Posle terorističkog napada vide „teroriste“ u Srbima

Poslanik iz redova Samoopredeljenja Arber Rešaj je gostujući u medijima koji izveštavaju na albanskom jeziku izjavio da bi Srpsku listu trebalo proglasiti za terorističku organizaciju.
Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Kosova i Metohije Zoran Anđelković rekao je za Sputnjik da je ovo zamena teza jer se umesto čoveka koji je pucao na srpsku decu za teroriste pozivaju predstavnici srpskog naroda.
„Umesto da proglase onog koji je pucao na mladića i dete teroristom oni se trude da okrenu stvar i da pokušaju da teroristu proglase borca za slobodu koji se od dece i badnjaka branio, a da Srbe proglase teroristima“, kaže Anđelković.

Nema podele među Srbima

On je mišljenja da ovakve izjave neće na terenu ništa promeniti jer srpski narod dobro zna ko ga predstavlja.
„Mislim da ne postoji opasnost od eventualne podele među Srbima. To su marginalne grupe koje pokušavaju da rade za Kurtija i da se njemu udvaraju. Tu se ne radi o parama već o osećanjima o srcu i duši, a Srbi na Kosovu znaju da su bez Beograda ne samo marginalizovani već da su Srba za odstrel“, zaključio je Anđelković.
Srpska lista je početkom novembra prošle godine napustila kosovske institucije, a pripadnici te stranke su napustili najpre parlament tzv. Kosova, da bi istim korakom krenuli i odbornici koji su na severu Kosova predstavljali tu stranku.
Oni su izneli niz optužbi na račun sadašnjih vlasti u Prištini, naročito na račun premijera Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmani nakon čijeg dolaska na vlast se prema rečima čelnika Srpske liste položaj Srba na Kosovu i Metohiji najviše pogoršao, a imajući u vidu povećano prisustvo specijalnih jedinica i njihovih svakodnevnih represija prema većinski srpskom stanovništvu na severu Kosova, učestalim maltretiranjima građana, hapšenjima te neosnovanim optužbama nad Srbima za najteža krivična dela.
Skupština tzv. Kosova  - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
SRBIJA
Skandalozna poruka predstavnika vlasti u Prištini: Srpska lista je teroristička organizacija
Dečaci ranjeni u Štrpcu na Badnji dan - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
SRBIJA
Pucanj u srce Zapada: Za Božić raspet Hristos iznad Kosova i Metohije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala