Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice“: Bocan-Harčenko o srbofobiji na KiM i zločinima u Donbasu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmbasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko naveo je da nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice, dodavši da prištinski radikali na čelu sa Kurtijem nastavljaju da podstiču srbofobiju uz popustljivost Zapada, kao i da Zapad na isti način gleda kroz prste na tragediju Donbasa - varvarska bombardovanja civila od strane ukrajinskih radikala.
„Niz etnički motivisanih napada lokalnih Albanaca na Srbe u pokrajini Kosovo i Metohija tokom Božićnih praznika – uključujući na dete od 11 godina! – izaziva zabrinutost i smetenost. Želimo povređenima što brži oporavak“, saopštio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u objavi na Tviteru.
U saopštenju Ambasade on navodi da „prištinski radikali na čelu sa pokrajinskim ‘premijerom‘ Kurtijem nastavljaju da podstiču srbofobiju uz popustljivost zapadnjaka“.
„S tim u vezi želim da istaknem da je odgovor KFOR-a u kojem je odbijen zahtev Beograda da pošalje u pokrajinu srpske policajce i vojnike radi obezbeđenja bezbednosti sunarodnika, a shodno rezoluciji 1244 SB UN, stigao je, bahato i cinično, zapravo uveče 6. januara, odmah nakon atentata na srpsku decu koji je izvršio kosovski Albanac“, rekao je Bocan-Harčenko.
On navodi da retki predstavnici EU koji kao da su probali da prokomentarišu počinjene na Kosovu zločine, prećutkuju okolnosti onoga što se desilo i dodaje da samim tim „oni dele odgovornost za nastavak kursa Prištine na zastrašivanje srpskog stanovništva, odnosno njegovo proterivanje iz pokrajine“.
„Na isti način Zapad gleda kroz prste na tragediju Donbasa, varvarska bombardovanja civila od strane ukrajinskih radikala. Koliko dece je ubio kijevski režim oružjem isporučenim iz SAD i država EU – pogledajte na ‘Aleju anđela“! Nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice, kao i njihovo stalno povlađivanje nedelima svojih štićenika“, zaključio je ambasador.
Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla danas je podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna. - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
SRBIJA
Kako ambasadori velikih zemalja vide Srbiju u 2023.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala