- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva osuđuje nerede brazilske opozicije

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
Pratite nas
Moskva najoštrije osuđuje nerede koje su organizovali predstavnici brazilske opozicije, rusko Ministarstvo spoljnih poslova uvereno je da se sve posledice onoga što se dogodilo mogu prevazići.
„Najoštrije osuđujemo postupke radikalnih predstavnika brazilske opozicije, koji su 8. januara ove godine organizovali pogrome u zgradama državnih organa koji se nalaze u glavnom gradu ove zemlje“, navodi se na sajtu ruskog Ministarstva.
Napominje se da rusko Ministarstvo polazi od neprihvatljivosti pokušaja kršenja ustavnog poretka i izražava podršku brazilskom predsedniku Luisu Inasiju Lula da Silvi, koji je stupio na dužnost 1. januara.
„Uvereni smo da će zahvaljujući njegovom autoritetu potvrđenom rezultatima narodne volje i iskustvu javne uprave uspeti da se, oslanjajući se na demokratske temelje države, prevaziđu posledice onoga što se dogodilo“, dodaje Ministarstvo.
„Uvereni smo i u važnost očuvanja unutrašnje političke stabilnosti u Brazilu, koji je naš strateški partner, aktivni član BRIKS-a i G20 i koji je trenutno član Saveta bezbednosti UN“, naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Pristalice bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji od kraja prošle godine protestuju protiv rezultata predsedničkih izbora, zauzeli su u nedelju zgradu Kongresa u brazilskoj prestonici i upali u predsedničku rezidenciju, a takođe i u zgradu Vrhovnog suda, preneli su ranije lokalni mediji. Policija je do večeri uspela da očisti vladine zgrade od demonstranata, a privedeno je više od 400 ljudi.
Pristalice bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara upale u predsedničku palatu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
RUSIJA
Kremlj o događajima u Brazilu: Apsolutno podržavamo predsednika Brazila Lula da Silvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala