- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kampaco pokazao zvezdašima šta propuštaju u Evroligi

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićFakundo Kampaco
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde upisali su novu pobedu u regionalnom takmičenju na gostovanju najlošijoj ekipi u ABA ligi MZT u Skoplju - 57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17). Crveno-beli su se vratili na čelo tabele sa skorom 12-1 ispred večitog rivala Partizana.
Glavnu rolu imao je Argentinac Fakundo Kampaco koji je ponovo pokazao navijačima crveno-belih šta propuštaju zbog njegovog neigranja u Evroligi.
Malo je falilo da zabeleži tripl-dabl, jer je meč okončao sa 21 poenom, uz sedam skokova i devet asistencija. Pokazao je Argentinac koliko se uželeo košarke i da je u solidnoj formi, iako je zbog suspenzije kluba sprečen da nastupa u elitnom takmičenju.
Zvezda je na ovom meču štedela pojedince (Nedović igrao samo sedam minuta) i odmarala za evroligaške duele sa Realom i Monakom koji se igraju sredinom nedelje.
Zato je samo u tećoj četvrtini malo dodala gas i posle ogromnih 27:8 prelomila utakmicu u svoju korist.
Uz Kampaca, najzapaženiji u redovima crveno-belih bili su Petrušev sa 13 poena i pet skokova, Mitrović sa devet koševa, Dobrić sa osam, Kuzmić je ubacio šest, a Ilić i Lazarević po pet..
Srpski i regionalni šampion je tako stigao do 12. trijumfa u ABA ligi, dok je makedonski tim ostao zakucan za dno tabele.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala