- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prljav potez Zelenskog – Ukrajina zabranila svom rekorderu ulazak u zemlju

© Sputnik / Anton DenisovAnatolij Timoščuk
Anatolij Timoščuk - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2023
Pratite nas
Anatoliju Timoščuku, proslavljenom ukrajinskom reprezentativcu zabranjen je ulazak u Ukrajinu u narednih deset godina, dok će sve u njegovom vlasništvu biti zamrznuto odnosno fudbaler neće moći time da raspolaže dok se odluka ne promeni.
Nakon što je Fudbalski savez Ukrajine doneo odluku da Timoščuku izbriše sva dostignuća i ukine mu trenersku licencu, rekorder po broju nastupa u nacionalnom dresu Ukrajine više neće moći ni da uđe u svoju domovinu.
Vladimir Zelenski potpisao je ukaz kojim je sankcionisao javne ličnosti među kojima je i Timoščuk. Fudbaler je Ukrajince naljutio kada nije želeo da se oglasio povodom situacije u svojoj zemlji i nastavio je da radi kao pomoćni trener Zenita u Sankt Peterburgu.
Ukazom se Timoščuku ne samo zabranjuje ulazak u zemlju u narednih deset godina već će mu sva imovina i sve pod njegovim imenom biti zamrznuto.
Nakon što su ga izbrisali iz istorije, Timoščuku su Ukrajinci izrekli i doživotnu zabranu bavljenja fudbalom u domovini.
Timoščuk je za Ukrajinu odigrao 144 utakmice i tako postao rekorder sa najvećim brojem utakmica u nacionalnom dresu te zemlje posle čega je dobio nagrade Počasnog mastera sporta u Ukrajini kao i nagradu Ordena hrabrosti trećeg reda.
Real - Viljareal - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
„Kralj“ je poništio svoju istoriju posle 121 godine – i platio ceh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala