Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista traži pojačano prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici italijanskog KFOR-a u Prištini
Pripadnici italijanskog KFOR-a u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Srpska lista zatražila je pojačano prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama posle novog slučaja napada na srpskog mladića na Kosovu i Metohiji. SL upozorava da se nastavlja nasilje nad srpskom decom koje, kako je navela, sprovode albanski ekstremisti, podstaknuti Kurtijevom represijom i antisrpskom histerijom Prištine.
SL u saopštenju ističe da će ovaj Božić ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i dan kada je prolivena nevina srpska krv.
„Umesto da se svi zajedno radujemo Božiću, Srbi strepe za život svoje dece“, kaže se u saopštenju.
Navodi se da je žalosno je to što predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče ovakve brutalne, ničim izazvane napade na srpsku nejač, pa čak i da uporno izbegavaju da navedu da je pokušano ubistvo dečaka srpske nacionalnosti.
Ocenjuje se i da je licemerno to što su snažnije i oštrije osuđivali, kako je ukazano, izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo Euleksa pre nekoliko nedelja nego pokušaj ubistva srpske dece.
„U ime srpskog naroda zahtevamo da međunarodne snage pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i spreče nove napade i izlive mržnje prema Srbima na jugu jer su više puta istakli da imaju kapaciteta da se staraju o miru i sigurnosti građana, te da je njihova odgovornost najveća kada su u pitanju mir i bezbednost srpskog naroda“, poručuju iz SL.
Nakon što su juče, na Badnji dan, u Gotovuši kod Štrpca ranjeni srpski dečak i 21-godišnji mladić kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, grupa Albanaca je protekle noći u Klokotu pretukla 18-godišnjeg Stefana Tomića iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije.
Stefan Tomić koga je na Kosovu i Metohiji pretukla grupa Albanaca - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SRBIJA
Napadnut još jedan srpski mladić na Kosovu i Metohiji: Grupa Albanaca pretukla Stefana na Božić
Dalibor Jevtić i Goran Rakić u poseti dečaku ranjenom kod Štrpca - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SRBIJA
Napad na srpske dečake nije slučajan, osumnjičeni pucali i u Štrpcu i na Brezovici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala