- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakove „stotke“ – na tri kontinenta i jednom ostrvu

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković će u nedelju ujutru protiv Amerikanca Korde juriti prvu titulu u 2023. godini u finalu turnira u Adelejdu. Ono što je najvažnije je da je srpski teniser već ispisao istoriju i to pobedom u četvrtfinalnom duelu nad Kanađaninom Šapovalovim.
Pobeda u dva seta bila je ukupno 100. trijumf Đokovića u Australiji. Tako je najmanji kontinent na svetu zauzeo mesto u istorijskim knjigama kao pokoren od strane Srbina.
Pored Australije, Đoković je 100 i više pobeda zabeležio još i na teritoriji SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i u Francuskoj.
Dakle, Srbin suvereno vlada na čak tri kontinenta i jednom ostrvu, što je argument više u raspravi oko toga ko je najveći teniser svih vremena.
Za one koji vole precizne brojke, Novak je u SAD slavio ukupno 217 puta, u Ujedinjenom Kraljevstvu se radovao 141, u Francuskoj 140 i u Australiji 101.
Nole će na predstojećem Australijan openu pokušati da osvoji deseti pehar i time se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova (22).
„Cilj je da dosegnem vrhunac forme u Melburnu. Tu želim da igram svoj najbolji tenis. U ovoj fazi moje karijere, posle svega što sam postigao, svaki veliki turnir je šansa da ispišem istoriju. Naravno da je to veliki izazov za mene, ali i motiv je ogroman. Ne nedostaje mi ni motiva ni inspiracije da igram najbolje što mogu“, poručio je Đoković.
Pre toga očekuje ga sutrašnje finale Adelejda sa Amerikancem Sebastijanom Kordom (08.30 časova).
Prvi ovosezonski grend slem, Australijan open, igra se od 16. do 29. januara.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Rusu dosadilo da gubi – „Nadam se da Novak neće biti na mojoj strani žreba na Australijan openu“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Noletova povreda koja brine pred Australijan open
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala