- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusu dosadilo da gubi – „Nadam se da Novak neće biti na mojoj strani žreba na Australijan openu“

© AP Photo / John MinchilloDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev kaže da je u dobroj formi uprkos porazu od Novaka Đokovića u dva seta (6:3, 6:4) u polufinalu turnira u Adelejdu.
Đoković je protiv Medvedeva ove subote zabeležio četvrtu pobedu u nizu, a ukupno u međusobnom skoru Srbin vodi sa 9:4. Uprkos svemu, Rusa ne napušta optimizam.

„Izgubio sam od verovatno najboljeg na svetu u ovom trenutku, osvojio je četiri-pet turnira u nizu. Malo sam razočaran, ali pozitivan, osećao sam se sjajno, što je pozitivno pred Australijan open. Nadam se da Novak neće biti na mojoj strani žreba u Melburnu. Čak i da bude, daću sve od sebe da budem bolji“, rekao je Medvedev.

Ruski teniser je svestan da mora da odgira meč života da bi pobedio Đokovića.
„Jednostavno moram da budem bolji, to je to. To sam uspeo na US openu, posle poraza na Australijann openu (2021), kada sam bio u velikoj seriji pobeda, a od njega sam lako izgubio. Nekada je nezaustavljiv, moraš da odigraš meč života kako bi ga pobedio.“
Medvedev je istakao da mu je malo krivo što je sada igrao baš protiv Novaka.
„Prošle godine nisam imao mnogo pobeda nad top 10 igračima, a mislim da sam danas mogao da zabeležim jednu takvu pobedu da nisam igrao baš protiv Đokovića. Novak je drugačija liga, 21 grend slem titula, to je sve što treba da kažemo. Moram da budem pozitivan jer dolazi prvi slem.“
Karlos Alkaras zbog povrede neće moći da igra na Australijan openu.
„Šteta, on je jedan od najboljih na svetu. Igrali smo jednom, ali on nije bio na nivou na kojem je sada, i to ne treba ni računati. Voleo bih da igram protiv njega, osećam da sam u dobroj formi. Šteta što ne igra, bilo bi zabavno gledati ga posle prve slem titule“, zaključio je ruski teniser.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Australijanci čestitali Novaku Božić na srpskom: „Hvala što ste došli da proslavimo zajedno“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
SPORT
Noletova povreda koja brine pred Australijan open
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala