- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I Đuro i Đulio – malo Hrvat, a još više Srbin: „Očekivao sam probleme, ali – ništa!“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / 4 Sport Football AgencyĐuro Đulio Đekić
Đuro Đulio Đekić - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Đuro Đulio Đekić, rođen je u Zagrebu pre 17 godina, ali nije imao dilemu pod čijom zastavom želi da igra fudbal. Član je kadetske reprezentacije Srbije i potencijalno je rešenje za dugogodišnji gorući problem desnog beka.
Iako je rođen i odrastao u Hrvatskoj, Đuro Đulio je postao deo srpskog tima i to zahvaljujući nekadašnjem selektoru kadeta Mirku Bunjevčeviću koji ga je primetio na turniru u Osijeku.
„Nije bila teška odluka za mene jer me niko iz Zagreba nije zvao da igram za Hrvatsku. Mislio sam da će biti problema kada se objavi vest da igram za Srbiju, ali ništa. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu“, rekao je Đekić za Germanijak.
Iz matičnog Velebita je pre devet godina stigao u mladu ekipu Dinama iz Zagreba, a od 2019. je deo Lokomotive i trenutnu nastupa za tim igrača do 19 godina, iako ima tek 17.
„Igram svoju igru, treniram i želim da se nametnem trenerima u Lokomotivi i selektorima Srbije. Hvala ljudima iz Srbije koji su mi dali priliku, ali i porodici koja se mnogo čega odrekla da bih ja mogao da uživam u fudbalu“, istakao je Đekić.
Jan Karlo Simić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Jan Karlo je ponosni Srbin! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala