- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Zelene beretke“ najavile protest na dan obeležavanja Dana Republike Srpske

© Flickr / Jennifer BoyerZastave Bosne i Hercegovine
Zastave Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Udruženje paravojne formacije Stranke demokratske akcije (SDA) pre i tokom građanskog rata u Bosni i Hercegovini „Zelene beretke“, poslalo je zvaničan zahtev za zaustavljanje saobraćaja zbog protesta koji planiraju da organizuju 9. januara, na dan obeležavanja Dana Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Oni traže zaustavljanje saobraćaja od 8 do 19 sati.
Nakon što su se predstavnici boračkih udruženja i nevladinih organizacija iz Sarajeva juče obratili javnosti povodom najave obeležavanja, kako prenosi sarajevski portal Kliks, neustavnog Dana RS u Istočnom Sarajevu, udruženje „Zelene beretke“ je danas i zvanično poslalo zahtev MUP-u Kantona Sarajevo da se zaustavi saobraćaj radi organizovanja protesta 9. januara.
Oni traže da se 9. januara zaustavi saobraćaj u jednom broju ulica, koje vode prema Republici Srpskoj.
Portal podseća da je Muhamed Švrakić, predsednik udruženja „Zelene beretke“, juče na pres konfereciji upozorio javnost da će pozvati narod na postavljanje barikada na administrativnoj liniji između dva entieta u BiH. Sarajevska policija apelovala je na udruženje da ne doprinosi kreiranju atmosfere straha.
RS - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
REGION
Centralne manifestacije u Banjaluci i Istočnom Sarajevu: Kako će Srpska proslaviti Dan Republike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala