- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Centralne manifestacije u Banjaluci i Istočnom Sarajevu: Kako će Srpska proslaviti Dan Republike

© Sputnik / Aleksandar MilačićRS
RS - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Centralne manifestacije povodom obeležavanja 9. januara — Dana Republike Srpske, biće održane u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.
Prema programu obeležavanja, u nedelju, 8. januara, u 10.00 časova predviđeno je polaganje venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a sat kasnije na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela „Bosna“.
U podne će biti položeni venci kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsednika Republike Srpske položiće cveće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske.
Povodom Dana Republike, u 12.00 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće venac nna spomen-obeležje bivšeg predsednika Republike Milana Jelića, najavljeno je iz Kabineta predsednika Srpske.
U 13.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a u 16.00 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija Povodom Dana Republike.
U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18.00 časova biće upriličen svečani prijem.
U ponedeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Povodom Dana Republike, u 12.00 časova biće položeni venci na Srpskom vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ u Sokocu, a u 14.00 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu.
U 19.00 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.
U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Petersburga sa predstavom „Želim živeti“.
U saopštenju se navodi da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obeležen u svim gradovima i opštinama širom Srpske, preneo je RTRS.
Bonus video:
Svečani defile povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
REGION
Obeležavanje Dana Republike bezbednosni izazov za MUP Srpske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala