- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Belorusiju nastavlja da stiže rusko vojno osoblje, naoružanje, vojna i specijalna tehnika

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuski lovac Su-30SM
Ruski lovac Su-30SM - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Pratite nas
Minsk i Moskva nastavljaju da u okviru vojne bezbednosti povećavaju regionalnu vojnu grupu na teritoriji Belorusije, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane republike.
U saopštenju se dodaje da se proces odvija po fazama i da u Belorusiju nastavljaju da stižu vojno osoblje, naoružanje, vojna i specijalna oprema Oružanih snaga Rusije.
Ministarstvo takođe ističe da su sa jedinicama koje stižu u Belorusiju, planirane dalje aktivnosti na planu borbene koordinacije na poligonima u republici.

„Pored toga, u cilju povećanja nivoa borbene obučenosti vazduhoplovnih jedinica Oružanih snaga Rusije i Belorusije, koje su deo vazduhoplovne komponente RGV(S), planirano je održavanje zajedničke letno-taktičke vežbe“, naglašava se u saopštenju.

Prema informacijama beloruskog Ministarstva, sa ruske strane u ovom događaju učestvovaće vojna formacija Vazdušno-kosmičkih snaga.
U Ministarstvu su podsetili da je zajednička obuka beloruskih i ruskih jedinica regionalne vojne grupe kompleksnog karaktera i obuhvata ne samo borbenu komponentu, već i sve sisteme za podršku.
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je ranije da su se Minsk i Moskva zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama Savezne države dogovorili o raspoređivanju regionalne vojne grupe dve zemlje.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad 2017 - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Belorusija o zadacima Regionalne jedinice Minska i Moskve: Isključivi cilj je odbrana granica
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala