- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Belorusija o zadacima Regionalne jedinice Minska i Moskve: Isključivi cilj je odbrana granica

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRusko-beloruske vojne vežbe "Zapad 2017"
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad 2017 - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin izjavio je da su zadaci jedinice vojske te republike i Rusije koja treba da bude raspoređena, isključivo odbrambeni - reagovanje na situaciju u blizini granica.

„Zadaci regionalne vojne jedinice isključivo su odbrambenog karaktera. Sve aktivnosti koje se trenutno sprovode, imaju za cilj adekvatan odgovor na dejstva u blizini naših granica“, izjavio je Hrenjin, a prenosi pres služba Ministarstva.

Ministar je objasnio da je sama regionalna vojna jedinica složen organizam, koji se sastoji od mnogo neizostavnih komponenti.
„Tokom delovanja ove odbrambene komponente Savezne države, razrađivane su različite varijante njenog raspoređivanja i angažovanja. Istovremeno raspoređivanje svih sistema u slučaju jasne pretnje ili fazno raspoređivanje u skladu sa situacijom“, naglasio je on.
Ministar je dodao da se, u zavisnosti od pretnji, može izvršiti pregrupisanje za pokrivanje određenih pravaca.
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je juče na sastanku sa bezbednosnim strukturama izjavio da je otvaranje od strane Kijeva fronta protiv Belorusije sumanuto sa vojnog stanovišta, ali da je proces pokrenut i da Ukrajinu na to podstiče Zapad. On je takođe izjavio da NATO i brojne evropske zemlje razmatraju varijante moguće agresije protiv Belorusije.
Lukašenko izjavio je objavio da su se Minsk i Moskva zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama Savezne države dogovorili o raspoređivanju regionalne vojne jedinice dve zemlje.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Lukašenko poručio Kijevu: Ako napadnete Minsk...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala