- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lukašenko poručio Kijevu: Ako napadnete Minsk...

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je Minsk nezvaničnim kanalima upozoren na predstojeći napad na republiku sa teritorije Ukrajine i poručio da se Kijevu prenese da će odgovor biti žestok.
Beloruski predsednik je upozorio da će njegova zemlja dostojno odgovoriti bilo kom protivniku jer se na to pripremala više decenija.
"Na teritoriji Belorusije ne sme biti rata i zadatak vojnika je da preduzmu sve što je potrebno da ne dozvole takav razvoj događaja", rekao je Lukašenko na sednici da predstavnicima vojno-bezbednosnih snaga.
Podsetio je, međutim, na staru mudrost - ako želiš mir moraš se spremati za rat.

Poljska za dva-tri sata može da prebaci vojnike na granicu

Lukašenko je takođe istakao da je Poljska spremna da za dva-tri sata prebaci vojsku na granicu sa Belorusijom.

„Nedavno smo konstatovali da su Poljaci, ‘braneći’ granicu sa Belorusijom, dovlačili oružane snage, a zatim ih povukli, pokazavši nam da odlaze. Ništa ni nalik tome. Svoje trupe su povukli na 100 kilometara od granice i prenaoružavaju se ponovo najsavremenijim NATO naoružanjem. U određenom momentu, prebaciće svoju vojsku u roku od dva-tri sata ponovo na granicu, na one položaje, gde treba da se nalaze“, objasnio je beloruski lider.

On je istakao da Poljska prosto moli Amerikance da bez odlaganja dovezu i razmeste nuklearno oružje u Poljskoj, uključujući nuklearni arsenal Nemačke.
On je takođe naglasio da SAD i Evropska unija u ovim uslovima saopštavaju da su spremni da legalizuju beloruske begunce kao političku silu, znatno povećaju podršku destruktivnih elemenata, pogoršaju situaciju na zapadnoj granici sve do otvaranja „drugog fronta“.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Podkast
Otvara li eksplozija na Krimskom mostu Pandorinu kutiju | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala