- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Orban oduševljen trubačima iz Srbije /video, foto/

© Foto : Youtube/Fonó Budai Zeneház/PrintscreenTrubači Marko i Boban Marković
Trubači Marko i Boban Marković - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban oduševljen je nastupom srpskih trubača na koncertu u Budimpešti, pa ih je posetio u bekstejdžu, gde je došao da se slika sa njima. Osim toga, mađarski premijer već dugo prati taj muzički žanr i veliki je njegov fan.
Orkestar Bobana Markovića, jednog od najčuvenijih srpskih trubača, održao je koncert u Palati umetnosti u Budimpešti.
Mađarski premijer, koji je prisustvovao koncertu, objavio je na svom Instagram* profilu fotografiju sa muzičarima iz Srbije uz komentar „Živeo orkestar Bobana Markovića“.
„Još pod utiscima i onako znojavi, tek što smo sišli sa bine, u bekstejdžu se pojavio - Viktor Orban. Nismo mogli da verujemo, ostali smo bez teksta. On je došao da se pozdravi sa nama i fotografiše, te da nam čestita na odličnom nastupu“, ispričao je Boban Marković Novostima.
Boban Marković već dugo godina organizuje koncerte u susednoj Mađarskoj, a na ovogodišnjem je svirao sa sinom Markom i unukom Bratislavom. U prvom redu publike bio je mađarski premijer Viktor Orban sa suprugom Anikom Levai.
„Kada sam ih ugledao u bekstejdžu, ja sam zaćutao, ali sam bio presrećan. Orban nam je rekao da su on i njegova cela porodica naši veliki fanovi, što je za mene bio poseban šok. Kazao nam je da prati našu karijeru i muziku. Inače, mi u Mađarskoj nastupamo još od devedesetih godina i do sada smo održali na stotine koncerata“, ispričao je Boban.
Marković kaže kako je mađarski premijer bio oduševljen svirkom njegovog sina Marka, a posebno unuka Bratislava, koji je prvi put zajedno sa dedom i ocem nastupao na tako velikom događaju.
„Orbanu je bilo drago što u našoj porodici stasava još jedan vrhunski trubač, koji će nastaviti tradiciju trubaštva. Naglasio je još da se ne seća kada je tako uživao kao na našem koncertu“, kazao je Boban Marković.
Srpski trubač priča da su na koncertu izvodili srpske, romske, ali i mađarske kompozicije.
„Očekujem da Orbanu uskoro u Srbiji zasviramo na uvce, uz čašicu palinke i šljivovice, a možda se dogodi i da ja uskoro odem kod njega na zvaničan prijem. Videćemo, nije to još za javnost“, zaključio je Boban Marković.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala