- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija bez Đokovića na Norvešku!

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Viktor Troicki
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2023
Pratite nas
Selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki saopštio je spisak tenisera za meč protiv Norveške, koji će biti odigran trećeg i četvrtog februara u Oslu.
Norveška i Srbija će odigrati meč za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa.
U saopštenju Teniskog saveza Srbije se navodi da Troicki protiv Norveške računa na Miomira Kecmanovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea, Hamada Međedovića i Nikolu Ćaćića.
„Nismo dugo igrali meč u februaru, odnosno na samom početku sezone, još od 2019. kada smo bili gosti u Uzbekistanu. Žreb nas nije milovao, dao nam je jakog protivnika, posebno ukoliko za njih bude igrao njihov najbolji teniser Kasper Rud. Odlučio sam se za ovaj sastav, koji je skoro isti tim sa kojim smo igrali grupnu fazu Svetske grupe prošle godine u Valensiji, sa tim što će prvi put u sastavu Dejvis kup tima Srbije biti i naš najperspektivniji mladi teniser Međedović“, rekao je Troicki, preneo je TSS.
Srbija će na ovom meču biti bez najboljeg tenisera Novaka Đokovića.
„Ovaj put ćemo na put bez Đokovića za kojeg verujemo da će nastaviti zlatni niz osvajanja grend slem trofeja, posebno u Melburnu gde je rekorder sa devet grend slem titula. On će se u Melburnu boriti za 22. Grend slem trofej u karijeri. Svi naši igrači, osim Hamada, će igrati na grend slemu u Australiji“, dodao je selektor Srbije.
On je svim srpskim teniserima poželeo dobre rezultate na Australijan openu, koji počinje 16. januara u Melburnu.
„Želim im da što duže ostanu u turniru, da zabeleže što bolje partije i rezultate i da se iz Melburna vrate bez povreda, zdravi i spremni za Norvešku. Verujemo da ćemo odigrati sjajan meč u Oslu i plasirati se u grupnu fazu Svetske grupe kada očekujemo da nam se priključi i Novak. Imamo mlad, jak, uvek jako motivisan tim kada se igra za Srbiju i verujemo da će to biti sjajna nedelja za nas“, zaključio je Troicki.
► Gost emisije Miljanov korner bio je ministar sporta Zoran Gajić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala