- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: Likvidirano preko 130 stranih plaćenika, uništena dva američka „hajmarsa“

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica "Giacint"
Ruska artiljerija, Zaporoški pravac, haubica Giacint - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2023
Pratite nas
Oružane snage Rusije su visoko preciznim napadima na položaje jedinica iz „legije stranaca“ u području Masljakovske i Kramatorska u DNR likvidirale preko 130 stranih plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Ruske raketne snage, artiljerija i avijacija uništile su u području železničke stanice Družkovka u DNR dva lansera višecevnih raketnih bacača američke proizvodnje „hajmars“, četiri borbena vozila višecevnih raketnih bacača RM-70 „vampir” češke proizvodnje, preko 800 raketa za višecevne raketne bacače, šest vojnih vozila. Takođe je likvidirano do 120 ukrajinskih vojnika.
U području Kramatorska u DNR ruska vojska je uništila dva višecevna raketna bacača „hajmars“ američke proizvodnje iz kojih su ukrajinske snage gađale naseljena mesta u DNR.
U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti likvidirano je preko 40 ukrajinskih vojnika, kao i dve diverzantske izviđačke grupe protivnika.
U pravcu Krasnog Limana u DNR ruska vojska je izvela napade na četiri protivnička jurišna odreda. Tom prilikom ukrajinske snage su izgubile preko 120 ranjenih i poginulih vojnika.
Oružane snage Rusije nastavile su ofanzivu u pravcu Donjecka. U području mesta Krasno, Petrovsko, Neveljsko, Georgijevka i Pobeda u DNR likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika kao i 14 jedinica vojne tehnike.
U pravcu Južno-Donjeck likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.
U području mesta Gulajpolje i Červono u Zaporoškoj oblasti uništena su četiri ukrajinska skladišta artiljerijske municije i vojne opreme.
Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila 13 ukrajinskih bespilotnih letelica i devet projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „hajmars“.
U području mesta Tjaginka u Hersonskoj oblasti uništeno je skladište naoružanja i vojne tehnike ukrajinske vojske.
Ruske snage su tokom kontrabaterijske borbe uništile u DNR i LNR tri ukrajinska artiljerijska sistema M-777 američke proizvodnje.
Bonus video:
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Broj poginulih vojnika u Makejevki porastao na 89, uništen "hajmers" iz kojeg je izveden napad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala