- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask najavio objavljivanje Tviter fajlova o glavnom američkom epidemiologu

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički epidemiolog Entoni Fauči prima vakcinu protiv virusa korona
Američki epidemiolog Entoni Fauči prima vakcinu protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2023
Pratite nas
Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask nagovestio je da se sprema da objavi sledeću grupu svojih „Tviter fajlova“, koji će se fokusirati na dr Entonija Faučija, koji je predvodio američki odgovor na pandemiju kovid 19.
Mask je objavio novogodišnju poruku napisavši:
„Nadam se da imate sjajan dan 1.2023! Jedno je sigurno, neće biti dosadno.”
Kada je jedan korisnik odgovorio na objavu, rekavši da „čeka #FauciFiles“, Mask je napisao: „Kasnije ove nedelje“.
Mask je već dugo kritičan prema Faučiju, koji je bio glavna osoba zadužena za odgovor na pandemiju i pod Trampovom i Bajdenovom administracijom. Donedavno je bio i na funkciji direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti.
Prošlog meseca, Mask je otišao toliko daleko da je predložio da Faučija treba krivično goniti zbog navodnog laganja pod zakletvom o finansiranju istraživanja u laboratoriji Vuhan u Kini.
Nakon što je Mask kupio Tviter u oktobru, objavio je nekoliko paketa takozvanih „Tviter fajlova“, koji su pokazali prethodnu politiku cenzure platforme.
Dokumenti, posebno, bacaju svetlo na navodne pokušaje Tvitera da prikrije informacije koje štete Bajdenovoj izbornoj kampanji. Takođe je detaljno opisan očigledni dosluh platforme društvenih medija sa FBI-jem o uklanjanju sadržaja koji je američka vlada smatrala nepoželjnim.
Vodeći američki epidemiolog i savetnik Bele kuće za pandemiju virusa korona Entoni Fauči. - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
SVET
Mask: Fauči je lagao, ljudi su umrli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala