- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata se zabrinuo za psihičko zdravlje ukrajinskog kolege u UN: Može mu zatrebati pomoć

© AFP 2023 / Johannes EiseleSednica SB UN
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
Pratite nas
Prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski izrazio je zabrinutost da bi stalni predstavnik Ukrajine Sergej Kislica mogao da zatraži hitnu psihijatrijsku pomoć tokom sednici Saveta bezbednosti. Tako je ruski diplomata prokomentarisao Kislicin ne baš jasan novogodišnji tvit.
Ukrajinski predstavnik je na mrežama objavio fotografiju ručnog sata sa Betmenom u prigušenom svetlu, kao i fotografiju zgrade sedišta UN u magli. Slike je propratio izrazima punim mržnje prema Rusiji i „ruskom Tviteru u UN“, kojeg je optužio da „spamuje pionirsko-komsomolskim parolama“.
“Ovo im je poslednja godina“, zaključio je Kislica.

„Šteta je što nas je odlaskom Meksika iz Saveta bezbednosti 1. januara napustio njegov stalni predstavnik, profesionalni psihijatar, njegove usluge su očigledno i dalje tražene! Naravno, on će moći da prati gospodina Kislicu sa rastojanja, pogotovo što je dijagnoza apsolutno jasna. Samo da se ne pogorša, inače će morati da zatraži hitnu psihijatriju pomoć tokom same sednice“, odgovorio je Poljanski na svom Telegram kanalu.

Ovo nije prvi slučaj provokativnog ponašanja Kislice. U oktobru je ukrajinski izaslanik objavio komentar na društvenim mrežama ismevajući postupke Moskve. Istovremeno, on je Poljanskog nazvao „jednim od najodvratnijih ljudi koje su bile u UN“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala