- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Misteriozna formacija do sad neviđena na nebu, vojska tvrdi da ona stoji iza lansiranja

© AP Photo / Ahn Young-joonMisteriozna svetlost na nebu iznad Južne Koreje
Misteriozna svetlost na nebu iznad Južne Koreje - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
Pratite nas
Oči građana Južne Koreje bile su pre dve noći uprte u nebo koje je obasjala svetlost spiralno se šireći. Strah od NLO-a ili eventualnih vojnih akcija severnog suseda izazvali su lavinu reakcija na društvenim mrežama.
Mreže i sajtovi bili su prepuni poruka građana koji su tvrdili da su bili svedoci letećeg objekta, traga pare duginih boja i drugih misterioznih svetala. Neki su postavljali i fotografije i video-zapise.
Misteriju je okončala vojska Južne Koreje saopštenjem u kojem se kaže da je u petak probno ispalila raketu na čvrsto gorivo. Ministarstvo odbrane je saopštilo da je nenajavljeno lansiranje rakete deo napora da se izgradi svemirska nadzorna sposobnost i ojača odbrana. Javnost nije bila unapred obaveštena o lansiranju jer se radi o osetljivim pitanjima vojne bezbednosti, navedeno je saopštenju.
Neobična pojava se mogla videti kako izbija iza jarke bele svetlosti na delovima neba. Službe za hitne slučajeve i policija primile su stotine prijava građana da su širom zemlje prisustvovali letu sumnjivog objekta i misterioznim svetlima, preneo je „Dejli mejl“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala