- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Danica Crnogorčević: Srbima na Kosovu vjekovima niko ne može ništa /video/

© SputnikMaša Radović i Danica Crnogorčević
Maša Radović i Danica Crnogorčević - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2023
Pratite nas
Suvišno je da pričam kolika je snaga našeg naroda, naših svetinja koje se nalaze na Kosovu i Metohiji. Uvijek će sunce iz pjesme „Veseli se srpski rode“ biti uz njih. Vjekovima im niko ništa ne može, iako je jako teško. Sada se suočavamo sa potresnim scenama, ali zato i slavimo Hristovo vaskrsenje i vjerujemo u njega, kaže nam Danica Crnogorčević.
Gostujući u novogodišnjem izdanju emisije „Maša i ...“ pevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević otkrila je čemu će se srpski rod veseliti u 2023. godini.
„Čemu se veselio i do dana današnjeg, a to je – velikoj svetinji, našim precima, Gračanici, Studenici, Nemanjićima, Petrovićima... Hodite njihovim putevima, uvijek imajte pred sobom njihove likove i njihova djela. I onda ćete uvijek biti veseli i radosni jer imate iza sebe jake ljude“, poručuje Danica.
Na pitanje koliko je bilo potrebno hrabrosti za nastup u Rusiji kada se ceo zapadni svet okrenuo protiv te zemlje, naša sagovornica odgovara:
„Prije svega bila nam je izuzetna čast što se pjesma 'Veseli se srpski rode' čula u centru Moskve u maju za Dan pobede i što je na svim njihovim nacionalnim javnim servisima ona bila puštena, što su je Rusi zaista prihvatili punog srca. Već su znali o kojoj pjesmi je riječ, što je meni bilo izuzetno drago jer zaista to nisam očekivala s obzirom na to da je prekinuta ta veza javnosti, pogotovo, sa Crnom Gorom“, zaključila je umetnica.
O emisiji „Maša i ...“
„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala