- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Praznično i u svemiru: Ruski kosmonauti čestitali Novu godinu iz orbite

© Foto : Ivan Vagner / RoskosmosPogled iz Međunarodne svemirske stanice
Pogled iz Međunarodne svemirske stanice - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Ruski kosmonauti Sergej Prokopjev, Dmitrij Petelin i Ana Kikina, koji se nalaze na Međunarodnoj svemirskoj stanici, čestitali su Rusima predstojeću Novu godinu.

„Dragi prijatelji, sa Međunarodne svemirske stanice vam čestitamo najtopliji, porodični praznik, Novu godinu“, rekao je komandant posade Prokopjev u video-snimku koji je objavio „Roskosmos“.

Poželeo je svima zdravlje, blagostanje, dobro novogodišnje raspoloženje i toplinu u duši, da budu srećni, smelo koračaju napred i stvaraju.
Kikina je dodala da uoči Nove godine kosmonauti dele praznično raspoloženje sa svojom porodicom „i sa onima kojima je sada teško“.

„Nova godina je porodični praznik. Svim građanima naše velike zemlje želimo da postanu jedna složna porodica“, dodao je Petelin.

Na kraju su svi uglas čestitali sunarodnicima Novu godinu.
Pored ruskih kosmonauta, na Međunarodnoj svemirskoj stanici trenutno se nalaze Amerikanci Frenk Rubio, Džoš Kasada i Nikol Man i Japanac Koiči Vakata.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
RUSIJA
Pobeda Oružanih snaga Rusije je neminovna: Šojgu čestitao vojsci Novu godinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala