- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pobeda Oružanih snaga Rusije je neminovna: Šojgu čestitao vojsci Novu godinu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu čestitao je vojsci Novu godinu sa porukom da je pobeda Oružanih snaga Rusije neminovna.
„U narednoj godini svima želim junačko zdravlje, snagu duha, pouzdane i odane drugove i, naravno, vedro nebo! Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna!“, poručio je Šojgu.
On je podsetio da se u protekloj godini Rusija suočila sa ozbiljnim iskušenjima koja su izmenila uobičajeni tok vremena.
„Novu godinu dočekujemo u teškoj vojno-političkoj situaciji, kada pokušavaju da precrtaju našu slavnu istoriju i velika dostignuća, ruše spomenike pobednicima nad fašizmom i podižu na pijedestal ratne zločince, ukidaju i skrnave sve rusko“, rekao je Šojgu.
U takvim uslovima, dodao je, predstojeći novogodišnji praznik nije samo narodna tradicija, nego dobija dublji smisao i postaje simbol nade u mirnu budućnost.
Herojski štiteći bezbednost Rusije, vojnici će dočekati 2023. godinu daleko od svojih porodica, rešavajući složene zadatke tokom specijalne operacije, rekao je ruski ministar.
„Nalazeći se na prvim linijama i položajima, na borbenom dežurstvu i u udaljenim krajevima svetskog okeana, vi danas ne štitite samo veliku istoriju Rusije, nego i njenu svetlu budućnost. Rusija stoji uz svakog od nas!“, poručio je Šojgu.
On je zahvalio vojnicima na iskazanoj hrabrosti i junaštvu prilikom izvršavanja vojne dužnosti.
Po rečima Šojgua, odlazeća godina će zauvek ući u vojnu istoriju otadžbine sa besmrtnim podvizima vojske, hrabrošću i junaštvom u borbi protiv neonacizma i terorizma.
„Uvek ćemo se sećati naših saboraca koji su se žrtvovali prilikom izvršavanja borbenih zadataka u ime spasavanja civila od genocida i nasilja samo za pravo da govore ruski. Sećanje na njih će zauvek živeti u srcima naroda Rusije“, rekao je on.
Šojgu je posebno zahvalio lekarima, zaposlenima u vojnoj industriji, građevinarima, volonterima i svim građanima koji daju doprinos jačanju odbrambene sposobnosti zemlje.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala