- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle sramote u Kataru „Mesijev sudija“ se obrukao i u domovini

© AFP 2023 / PAU BARRENAMateu Lahoz
Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Španski arbitar Mateu Lahoz obrukao se na Mundijalu u Kataru odakle je vraćen posle četvrtfinala i rekordnih 17 žutih kartona, a sa „egzibicijama“ je nastavio i u španskoj Primeri i to u velikom katalonskom derbiju.
Sada već čuveni španski arbitar ukrao je šou fudbalerima Barselone i Espanjola poslednjeg dana 2022. godine.
Od trenutka kada je dosudio penal za goste u 73. minutu, desilo se da mu je ruka sama išla ka džepu, pa je pokazivao kartone kao da mu bukvalno život zavisi od toga.
Ukupno 14 javnih opomena je izrekao od 74. minuta do kraja meča, i to 11 žutih, tri crvena, s tim što je posle VAR intervencije promenio odluku i ostavio u igri fudbalera gostiju.
Crvenim kartonima su „počašćeni“ Alba i Souza, a pored 14 kartona koje je pokazao u poslednjih 16 minuta igre, pre toga je izrekao još pet javnih opomena.
Inače, gradski derbi između Barselone i Espanjola završen je remijem (1:1).
Podsetimo, Lahoz je vraćen sa Mundijala u Kataru zbog slabog suđenja, iako je bio favorit da deli pravdu čak i u finalu.
U nervoznoj utakmici izmeđi Argentine i Holandije nije dao žuti karton Leu Mesiju zbog namernog igranja rukom na sredini terena, zbog čega je kasnije ispustio konce. Zbog ćaskanja sa Argentincem tokom utakmice dobio je epitet „Mesijevog sudije“.
Upropastio je četvrtfinalnu utakmicu, pa su ga Kolina i nadležni vratili kući. Videćemo kako će ga oceniti u Španiji za ovu utakmicu.
Leo Mesi, Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Katar 2022
Rekorder Mundijala u Kataru ide kući – Mesi mu došao glave
Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala