- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Rekorder Mundijala u Kataru ide kući – Mesi mu došao glave

© AP Photo / Hassan AmmarLeo Mesi, Mateu Lahoz
Leo Mesi, Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Španski sudija Antonio Mateu Lahoz poslat je kući i više neće suditi na ovom Svetskom prvenstvu nakon što je bio zadužen za četvrtfinalnu utakmicu između Holandije i Argentine, odlučila je FIFA.
Podsetimo, napeta utakmica koja je završena remijem (2:2) u prvih 90 minuta i otišla je u produžetke, a kasnije i do izvođenja penala. U njemu su bolji bili Argentinci, ali susret su najviše obeležile tenzije na terenu i van njega.
Čini se da FIFA za to krivi baš Lahoza koji je podelio čak 15 žutih kartona i, prema mišljenju mnogih eksperata, vrlo slabo kontrolisao utakmicu i neadekvatno disciplinovao igrače.
Vrhunac lošeg suđenja bila je odluka Španca da ne pokaže žuti karton Lionelu Mesiju u drugom poluvremenu posle namernog igranja rukom kada je zaustavio igru na sredini terena.
Inače, posle rane eliminacije Španije u osmini finala, upravo je Lahoz važio za glavnog favorita da sudi finale Mundijala u Kataru, ali je sve pokvario na utakmici između Holanđana i Argentinaca.
Polufinalnu utakmicu između Argentine i Hrvatske u utorak 13. decembra sudiće italijanski sudija Daniele Orsato, dok arbitri druge polufinalne utakmice između vladajućeg šampiona Francuske i Maroka još nisu zvanično delegirani.
Antonio Mateu Lahoz - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Katar 2022
Španac je oborio neslavan rekord i ispisao istoriju Mundijala
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala