- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov učenik „gladan“ uspeha: „Hoću titulu u Melburnu i svetski broj jedan“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Holger Rune
Novak Đoković i Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Danski teniser Holger Rune poručuje da sa visokim ambicijama ulazi u predstojeću 2023. godinu. Trenutno 11. teniser sveta ima želju da napadne prvo mesto na ATP i osvoji Australijan open, iako na to sve pretenduje i naš Novak Đoković.
Rune je prethodnu sezonu okončao pobedom nad Srbinom u finalu Mastersa u Parizu (2:1) i ne krije da mu je Novak jedan od idola, iako smatra da je vreme za novi iskorak.
Moguće i da je baš taj trijumf uticao da mu znatno poraste samopouzdanje.
„Uvek postavljam ciljeve, a sada je to da budem svetski broj jedan. Prošle godine sam sa 103. mesta došao do 10, sada sam na broju 11. To je delovalo nemoguće, ali ja sam verovao. Zapravo mi je cilj za prošlu godinu bio da završim u top 25, a to sam debelo nadmašio“, rekao je Rune.
Danac je trenirao u akademiji Patrika Muratoglua, a francuski trener od finiša prošle sezone stalni je deo njegovog tima.
„Super je imati Patrika u timu, odličan je trener i zabavljamo se i na terenu i van njega. Ima prave savete za mene, i mentalno i teniski“, ističe Danac.
Rune, koji u aprilu puni tek 20 godina, veruje da može da osvoji Australijan open.
„Da, verujem da mogu do titule. Biće teško, jer mnogo drugih takođe to želi, ali verujem u to i, što je još važnije, u svakom meču ću biti sto odsto ozbiljan i koncentrisan. Ne želim da igram duge mečeve na startu, pa da budem umoran. Odigrao sam samo pet slemova u životu, nemam toliko iskustva u poređenju sa drugima, ali imam vatru u sebi i veliko samopouzdanje“, zaključio je Danac.
U prvom kolu turnira u Adelejdu, Rune se sastaje sa Jošihitom Nišiokom iz Japana.
Holger Rune i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
SPORT
Novakova škola – od 103. na svetu do pet nagrada
Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala