- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Putin se oprostio od Pelea: Zauvek ću čuvati lepe uspomene

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i legendarni fudbaler Pele pred početak utakmice reprezentacija Rusije i Novog Zelanda na Kupu konfederacija 2017.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i legendarni fudbaler Pele pred početak utakmice reprezentacija Rusije i Novog Zelanda na Kupu konfederacija 2017. - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2022
Pratite nas
Vladimir Putin, predsednik Rusije, izrazio je saučešće brazilskom narodu zbog smrti legendarnog fudbalera Pelea.
Pele je preminuo u 83. godini posle duge borbe sa teškom bolešću, a Putin je tim povodom uputio pismo brazilskom kolegi Žairu Bolsonaru.
„Primite naše najdublje saučešće zbog smrti velikog fudbalera Pepea. Edson Arantes do Nasimento je bio izvanredni sin brazilskog naroda. Zahvaljujući svom talentu, jedinstvenim veštinama, prelepom i očaravajućom igrom, fudbal je postao omiljeni sport za milione ljudi na svetu, uključujući i ljude u Rusiji“, naveo je Putin.
Ruski predsednik je konstatovao da je imao sreću da lično komunicira sa Peleom i da će zauvek čuvati lepe uspomene na njega.
„Voleo bih da prenesete reči iskrenog žaljenja porodici i prijateljima legendarnog Pelea, kao i svim građanima vaše države“, zaključio je Putin u pismu Bolsonaru.
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
SPORT
„Pita me Pele da li su mu poslali TV iz Banjaluke...“ – Džajić za Sputnjik o smrti legendarnog Brazilca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala