- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Zli ruski hakeri“ objavili podatke o oficirima NATO-a koji ratuju protiv Rusije

CC0 / / Gejmer – ilustracija
Gejmer – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Ruska hakerska grupa „Rahdit“ („Zli ruski hakeri“) objavila je spisak više od 100 lica na kome su se našli oficiri NATO-a, kao i lica koja pružaju usluge sajber centrima u baltičkim državama i u Ukrajini, saopštio je Sputnjiku član grupe koji je želeo da ostane anoniman.
„Iza sajber napada stoje NATO centri, dok ukrajinski bezbednjaci i narodni aktivisti služe samo kao paravan“, rekao je naš sagovornik.
Kompletan spisak osoba i njihovi podaci objavljeni su na antifašističkom sajtu „Nemezida“ u odeljku „Strani saučesnici i plaćenici“ – „Sajber vojska NATO-a“.
Ranije ove nedelje grupa „Rahdit“ objavila je podatke o pristalicama ukrajinskih pokreta „IT Army of Ukraine“ koji izvode sajber napade na ruski segment interneta – runet, kao i o članovima ukrajinske sajber vojske.
Kako je precizirano, jedan deo stručnjaka pravi video-snimke, memove, fotografije i drugi agresivni propagandni sadržaj usmeren protiv ruske specijalne vojne operacije. Drugi deo se bavi DDoS napadima na različite ruske strukture i servise.
Darknet - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
RUSIJA
„Zli ruski hakeri“ objavili podatke više od 70 ukrajinskih „sajber vojnika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala