- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak vratio u tim poznato srpsko lice – zajedno su bili od prvog Grend slema

© Sputnik / Lola ĐorđevićBivši Novakov fiziotarapeut Miljan Amanović
Bivši Novakov fiziotarapeut Miljan Amanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, potvrdio je da je završio saradnju sa Ulisesom Badiom, argentinskim fizioterapeutom, kao i da se u njegov tim vratio Miljan Amanović sa kojim je sarađivao od 2007. do 2017. godine. Amanović je rodom iz Knina odakle je otišao pred etničko čišćenje srpskog stanovištva, a put ga je naveo na Novaka.
Po dolasku u Australiju, Novak Đoković objavio je jedno iznenađenje odnosno veliku promenu u timu. Umesto čuvenog Ulija na starom/novom mestu biće Miljan Amanović, Novakov prijatelj, kum i na kraju fizioterapeut.
„Početak nove saradnje. Sa Ulijem sam završio saradnju krajem prošle sezone i počeo sa Klaudijom. Miljan Amanović će se takođe vratiti i putovati na određeni broj nedelja u sezoni“, potvrdio je za„Sport klub“ Novak.
Deset godina je Amanović bio član Novakog tima i to u periodu od 2007. do 2017. godine kada je srpski teniser nizao najveće uspehe. Od prvog Grend slem trofeja do oboranja mnogih rekorda Miljan je bio uz srpskog asa, a posle pauze od pet godina vreme je za njegov povratak.
Životna priča Miljana Amanovića je veoma emotivna. Rođen je u Kninu gde je upisao srednju medicinsku školu, ali se dve godine kasnije preselio u Beograd jer je porodica htela da ga skloni usled nemira kada su hrvatske snage počele etničko čišćenje srpskog stanovništva.
„Upisao sam medicinsku školu devedesete godine. Dve godine kasnije otac se dokopao za mene stipendije Kninske bolnice, došao je jednog dana i rekao mi da idem u Beograd. Tada sam protestovao, a danas razumem njegovu odluku da za svog jedinca pronađe barem malo bezbedniju sredinu. Otišao sam sa ciljem da završim školu, pa kardiohirurgiju i da se vratim u Knin“, rekao je u jednom intervju Amanović.
Prvo radno mesto dobio je u košarkaškom klubu Crvena zvezda, a posle tri godine saradnje put ga je naveo na Gemaks gde je sreo i upoznao Novaka Đokovića, a taj susret definitivno je njegov život okrenuo na drugu putanju.
U karijeri je pored Novak sarađivao najpre sa Vladimirom Radmanovićem i Nikolom Jestratijevićem, košarkašima, da bi nakon što se rastao sa srpskim teniserom počeo da radi sa Miloešem Raonićem.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
SPORT
Argentinac mu doneo najveći uspeh karijere – ali Kecmanović ipak prekinuo saradnju
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
SPORT
Novak se obratio prvi put po povratku u Australiju: Neću zaboraviti dok sam živ
Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
SPORT
Dva lica Australije –„Jedva čekamo da gledamo Novaka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala