- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva lica Australije –„Jedva čekamo da gledamo Novaka“

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021.
Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Posle nešto manje od godinu dana od deportacije Novaka Đokovića iz Australije u toj zemlji je dočekan kako dolikuje odnosno kao devetostruki šampion prvog Australijan opena. Alister Mekdonald, direktor turnira u Adelejdu na kom će Novak igrati pre Grend slema istakao je da u toj zemlji svi jedva čekaju da vide na terenu srpskog tenisera.
Prošlog januara bio je san, sada je stvarnost. Novak Đoković vratio se u Australiju i to ne samo na Grend slem već će igrati i turnir 250 serije, pa će tako Australijanci moći da ga gledaju celog januara.
Mišljenja su podeljena, pristalice bivše vlasti u Australiji misle da ukidanje zabrane za Novakov ulazak u zemlju nije pametan, dok jedan verovatno i veći deo javnosti smatra da je to bila jedina ispravna odluka.
Alister Mekdonald, direktor turnira u Adelejdu, imao je samo reči hvale za srpskog tenisera i istakao je da jedva čekaju da gledaju srpskog asa.
„Bio je fantastičan danas. Stigao je u Adelejd spreman. Jedva čekamo da ga gledamo, deluje da je u formi i njegov tim je oduševljen što je u Adelejdu. Poznaje dobro naš grad, zna šta može da očekuje, uslovi su jaki slični onim u Melburnu. Tako da je ceo tim zaista srećan što je ovde“, istakao je Mekdonald koji je i više nego svestan koliku medijsku pažnju Novak donosi turniru.
Mekdonald posebno podvlači da su se organizatori potrudili oko Novakove ishrane i podigli sve uslove na viši nivo kako bi se šampion dobro osećao.
„Jasno je da Novak oko sebe ima sjajan tim saradnika, veoma je detaljan kada su u pitanju pripreme, čak i danas. Na terenu je bio prvi put, imate utisak da te pripreme idu prema jasnom programu vežbi, a veoma je poseban i u izboru hrane. Trudimo se da mu obezbedimo vegansku dijetu, tim sa nama sarađuje zaista odlično“, zaključio je Mekdonald.
Novak je u Australiju stigao bez velike medijske pažnje i najave jer nije bilo poznato kada će tačno sleteti u Adelejd.
Turnir 250 serije koji prethodi Australijan openu održava se od prvog do osmog januara, a potom Novak ima nekoliko dana da odmori jer prvi Grend slem počinje 16. januara.
Đoković na Australijan openu juri jubilarni deseti trofej za koji mu je prošle sezone uskraćeno da se bori.
Rafael Nadal i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
SPORT
Demoni prošlosti i dalje proganjaju Medvedeva
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
SPORT
Novak je ostao bez „dobrog duha“
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
SPORT
Osmeh na licu i reket u ruci – oterali su ga, a sada slave njegov dolazak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala