- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan kraj legendarne dinastije

© AFP 2023 / NIKOLAY DOYCHINOVDejli i Deni Blind
Dejli i Deni Blind - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Fudbaler Ajaksa i holandski reprezentativac Dejli Blind (32) raskinuo je ugovor sa klubom iz Amsterdama, čime je okončana jedna od najdugovečnijih fudbalskih dinastija u svetskom fudbalu.
Blind je imao ugovor sa Ajaksom do kraja sezone, a prekid saradnje obrazložio je sportski direktor „Kopljnika“ Edvin van der Sar.
„Poslednjih nekoliko dana postigli smo sporazumni raskid ugovora sa Blindom. Nadam se da će da pronađe drugi klub u kojem će da završi uspešnu karijeru. Zajedno sa njim odabraćemo utakmicu koja će biti odigrana na Areni Johan Krojf na kojoj će Blind da se oprosti od navijača“, rekao je Van der Sar.
Blind (32) je bio član Ajaksa od svoje osme godine. On je od 2008. do 2014. godine igrao za Ajaks, a potom je četiri sezone nastupao za Mančester junajted. Iskusni defanzivac se 2018. vratio u klub iz Amsterdama sa kojim je osvojio 11 trofeja.
Za selekciju Holandije igrao je na Svetskom prvenstvu u Kataru, a za nacionalni tim ove zemlje postigao je tri gola na 99 utakmica.
Odlaskom Blinda prekida se i jedna od najvećih fudbalskih loza u Ajaksu. Dejli je sin legendarnog defanzivca Denija Blinda, osvajača Kupa šampiona sa ovim klubom i kasnijim pomoćnikom Luja van Gala.
Njih dvojica su rekorderi po broju utakmica za Ajaks (827) i na večnoj listi vode ispred braće De Bur, Ronalda i Franka, koji su belo-crveni dres oblačili 739 puta.
Za one koji vole ovakve podatke, spomenućemo i trećeplasiranu porodicu Adrijenses (Vim Senior, Vim Junior i Henk) koji su 615 puta oblačili dres amsterdamskog velikana.
Četvrti na listi su braća Murens (Geri i Arnold) koji su zajedno zabeležili 517 utakmica za Ajaks.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
SPORT
Zvezda od svog Dekija to nije očekivala
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Znaju i „oni“ da je Srbin – Stefane, budi pametan!
Stefan Mitrović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Zvezdin „vihor“ i „munja“ sa Voždovca među najvećim talentima Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala