- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO preko Ukrajine nekontrolisano distribuira digitalno oružje – Moskva upozorava na posledice

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
NATO nekontrolisano distribuira digitalno oružje preko Ukrajine, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Oleg Siromolotov.

„To nosi opasnost od nepredviđenih posledica za sve članove međunarodne zajednice. Danas je na meti Rusija, a sutra na našem mestu može da se nađe bilo koja država koja je nepodobna za Vašington“, istakao je ruski diplomata, dodajući da su pretnje koje predstavlja Ukrajina u informacionom prostoru univerzalne prirode.

Po njegovim rečima, velika većina sajber napada protiv Rusije izvodi se sa teritorije država NATO-a, EU, kao i Ukrajine.
„Ukrajina se pretvorila u poligon Zapada za sprovođenje ofanzivnih operacija i testiranje sajber metoda. Zlonamerne akcije Ukrajine u informacionom prostoru podržavaju zapadne transnacionalne IT korporacije“, ocenio je Siromolotov.
Međutim, kako dodaje, ruska IT infrastruktura omogućava da se prilično efikasno odbijaju sajber napadi.
„Ove godine uspešno je eliminisano više od 25.000 sajber napada na državne resurse i 1.200 incidenata na objekte kritične infrastrukture“, saopštio je diplomata.
Siromolotov je ranije izjavio da je nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini značajno porastao broj sajber napada na ruske informacione resurse i infrastrukturne objekte. Napadi se uglavnom izvode iz zemalja Severne Amerike i Evropske unije.
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
RUSIJA
MIP Rusije: Pentagon podstiče rusofobične hakerske napade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala