- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Pentagon podstiče rusofobične hakerske napade

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNapad internet virusa na kompjutersku mrežu
Napad internet virusa na kompjutersku mrežu - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Pentagon i Agencija za nacionalnu bezbednost SAD podstiču rusofobiju među međunarodnim hakerima, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov u intervjuu za Sputnjik.
„Pentagon i Agencija za nacionalnu bezbednost SAD se hvale da sprovode ofanzivne operacije i protiv drugih nezavisnih država pod izgovorom zaštite 'demokratije', ljudskih prava. Podstiču rusofobiju među internacionalnim hakerima“, ocenio je on.
Siromolotov je takođe dodao da SAD uključuju i zapadne monopole u sprovođenje agresivnih planova. Prema njegovim rečima, u prvim redovima je neslavni „Majkrosoft“ koji interesima SAD podređuje digitalnu nezavisnost država i time doprinosi potencijalnoj realizaciji hakerskih operacija.

Od početka specijalne operacije u Ukrajini, povećani sajber napadi

Siromolotov je istakao da su sa početkom specijalne operacije u Ukrajini značajno povećani sajber napadi na ruske informacione resurse i infrastrukturne objekte. On je naglasio da se diverzije sprovode prevashodno iz zemalja Severne Amerike i Evropske unije.
Skrenuo je pažnju da je „leglo zlonamerne aktivnosti uz primenu informaciono-komunikativnih tehnologija i Ukrajina, njen digitalni potencijal, koji je pod kontrolom SAD i njihovih saveznika“.
Sa druge strane, Siromolotov je naglasio da SAD uzalud pokušavaju da podriju informacioni suverenitet Rusije.
Diplomata je zaključio i da ruski nadležni resori raspolažu svim mogućnostima za obezbeđenje pouzdane zaštite informacionog prostora zemlje.
Ranije je specijalni predstavnik predsednika Rusije za međunarodnu saradnju u oblasti informacione bezbednosti Andrej Krutskih izjavio da hakeri povećavaju broj napada na Rusiju, svake ima nedelje stotine hiljada diverzija, uglavnom iz Severne Amerike, zemalja-članica Evropske unije i Ukrajine.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Besni hibridni rat, Rusija planira formiranje sajber vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala