- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski piloti savladali upravljanje „kindžalima“

© Sputnik / Andreй Stanavov / Uđi u bazu fotografijaLovac-presretač MiG-31K sa hiperzvučnom raketom „kindžal“ na vazdušnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi
Lovac-presretač MiG-31K sa hiperzvučnom raketom „kindžal“ na vazdušnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Posade daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, naoružane raketama „kindžal“, završile su obuku za korišćenje hipersoničnih raketa, izjavio je general daleke avijacije Sergej Kobilaš za list Ministarstva odbrane Rusije „Krasna zvezda“.

„Jedinstvenost hipersoničnog vazduhoplovnog sistema ‘kindžal’ je u tome što njegova aerobalistička raketa može da dostigne brzinu deset puta veću od brzine zvuka i manevrše na svim delovima putanje leta. To joj omogućava da zaobiđe sve postojeće sisteme protivvazduhoplovne odbrane i pogodi ciljeve“, podvukao je ruski general.

Naveo je da su se rakete „kindžal“ nekoliko puta koristile u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, što je ujedno i prvi put da se hipersonično naoružanje koristi u realnom sukobu. „Kindžal“ je pokazao da je veoma efikasan i da ima odlične taktičko-tehničke karakteristike, istakao je ruski general.
Podsetio je da je puk, naoružan ovim sistemima koje nose specijalno opremljeni avioni MiG-31, ušao u sastav daleke avijacije krajem 2021. godine.
Kobilaš je naveo i da ruska vojska nastavlja sa modernizacijom vojnih aviona Tu-160M, Tu-95MSM i Tu-22M3M.
Lansiranje aerobalističke rakete Kindžal  - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
RUSIJA
Šojgu: Ruska vojska tri puta upotrebila rakete „kindžal“ tokom specijalne operacije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala