- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski general: Zapadne granice Rusije štite raketni sistemi S-300

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem S-300
Protivvazdušni raketni sistem S-300 - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Ruska vojska će 2023. godine završiti modernizaciju brigada Zapadnog vojnog okruga protivavionskim raketnim sistemom S-300V4.

„Kako bi se rešili zadaci nestrateške protivraketne odbrane i uvećale borbene sposobnosti suprotstavljanja balističkim raketama, avionskim kompleksima za kontrolu i pronalaženje tipa ‘Avaks’, kao i avionima strateške avijacije, nastavlja se jačanje vojske sistemima S-300V4“, rekao je načelnik vojske protivvazduhoplovne odbrane Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Aleksandar Leonov.

On je naveo da je isporuka tehnike ove godine omogućila zamenu zastarelog naoružanja jedne od divizija protivavionske raketne brigade Zapadnog vojnog okruga, a do kraja 2023. godine će jedinice biti u potpunosti naoružane modernim protivavionskim raketnim sistemom dugog dometa.
Leonov je istakao da će ove godine kopnena vojska Rusije dobiti i prvi divizioni raketni kompleks „Buk-M3“ srednjeg dometa.
„Planirana je isporuka još šest takvih kompleksa za naoružanje dve protivavionske raketne brigade“, naglasio je Leonov.
Dodao je da kako bi se poboljšale borbene sposobnosti protivavionskih raketnih pukova i divizija, nastavlja se njihovo naoružavanje sistemima „Tor-M2", a ove godine su već isporučena dva sistema ovog tipa.
Rekao je i da su sistemi S-3OOV4, „Buk-MZ“, kao i „Tor-M2“ u nekoliko modifikacija potvrdili efikasnost u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajine. Prema njegovim rečima, tim sistemima je pogođeno 65 odsto od ukupne količine neprijateljskih letelica.
Protivvazdušni raketni sistem S-300V - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
RUSIJA
Moskva: Planovi Grčke da preda Kijevu S-300 ─ neprijateljski, sva tehnika će biti uništena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala