- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska pravoslavna crkva: Zbog mržnje u Ukrajini neće biti božićnog primirja

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKupola Verhospaskog sabora u Moskvi
Kupola Verhospaskog sabora u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Mržnja u Ukrajini tokom vojnog sukoba i nivo dehumanizacije protivnika ne doprinose tome da bi Ruska pravoslavna crkva (RPC) pozvala na prekid ili obustavu vojnih sukoba u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, izjavio je zamenik šefa odeljenja za odnose sa medijima RPC Vahtang Kipšidze.

„Sada se, u informacionom društvu, mržnja prema protivniku, odbijanje da se poštuje protivnik proizvodi u informacionim kampanjama i to je, nažalost, postalo tužna norma vojnog sukoba. Nivo dehumanizacije je mnogo veći, nego tokom Prvog svetskog rata. Nažalost, ta atmosfera i mržnja ne pomažu u pozivanju da se zaustave vojni konflikti u periodu hrišćanskih praznika“, rekao je Kipšidze na pitanje, da li će Ruska pravoslavna crkva pozvati na prekid vatre tokom predstojećih praznika kako je to bilo tokom Prvog svetskog rata.

Obratio je pažnju i na veoma surovo ponašanje ukrajinskih vojnika prema zarobljenicima, čega, po njegovim rečima, nije bilo tokom Prvog svetskog rata, kada su odnosi prema zarobljenicima bili mnogo humaniji.
Ukrajinska zastava ispred crkve Svete Sofije u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
RUSIJA
RPC o hajci na Ukrajinsku pravoslavnu crkvu: Kijev deluje kao u vreme ratnog komunizma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala