- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Posebni“ neće promeniti fudbal – hoće li legendarni Španac ili Francuz?

© AP Photo / Darko BandicŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo odbio je da preuzme selekciju Portugalije, prenosi portugalski sajt „Žornal de Notisijas“.
Portugalija je ostala bez selektora pošto je Fernando Santoš smenjen posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru i poraza od selekcije Maroka.
Fudbalski savez Portugalije je želeo da trener Rome predvodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Međutim, trofejni portugalski stručnjak ne želi u ovom momentu da radi u reprezentaciji.
Murinjo ima ugovor sa Romom do juna 2024. godine i planira da ga odradi do kraja, iako su Portugalci želeli da u Žozeu prvi put u istoriji imaju selektora koji paralelno vodi i klub i nacionalni tim.
Portugalski mediji navode da FS Portugalije neće da žuri sa izborom novog selektora, jer će nacionalni tim ove zemlje naredne utakmice imati tek u martu naredne godine.
Kao kandidati za novog selektora Portugalije pominju se Španac Luis Enrike i Francuz Zinedin Zidan, što bi bio presedan u istoriji tamošnjeg fudbala.
Naime, u bogatoj istoriji fudbalsku selekciju Portugalije nikada nije predvodio selektor van portugalskog govornog područja.
U moru Portugalaca koji su sedeli na klupi, taj posao su obavljala dvojica Brazilaca - Oto Glorija i Luiz Felipe Skolari.
Portugalija - Švajcarska, Kristijano Ronaldo, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Katar 2022
Legendi je uručen otkaz – da li je vreme da „Posebni“ ponovo promeni fudbal?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala