- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Legendi je uručen otkaz – da li je vreme da „Posebni“ ponovo promeni fudbal?

© AP Photo / Pavel GolovkinPortugalija - Švajcarska, Kristijano Ronaldo, Svetsko prvenstvo
Portugalija - Švajcarska, Kristijano Ronaldo, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Legendarni Fernando Santoš (68) nije više selektor fudbalske reprezentacije Portugala, saopšteno je na sajtu tamošnjeg fudbalskog saveza.
Iskusni stručnjak, koji je predvodio Portugalce od 2014. imao je ugovor do 2024. godine, ali je smenjen nakon eliminacije na Mundijalu u Kataru od Maroka u četvrtfinalu.
Santoš je sa Portugalijom osvojio istorijsku titulu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. kao i Ligu nacija 2019. godine.
Ipak, posle razgovora sa predsednikom Saveza Fernandom Gomešom došlo je do razlaza, verovatno dobrim delom i zbog sukoba sa Kristijanom Ronaldom, nakon što je selektor ostavio kapitena na klupi protiv Švajcarske i Maroka u nokaut fazi.
Kako navode iz Fudbalskog saveza Portugalije, uskoro će objaviti ime novog selektora.
Pojedini mediji nagađaju sa imenom Žozea Murinja (59), koji predvodi Romu, ali je „Posebni“ navodno zagrejan za dvostruku ulogu i na klupi Portugalije i „Vučice“.
To nije čest slučaj, gotovo da se nisu takve situacije ni dešavale u istoriji fudbala, ali Murinjo ne bi nosio nadimak koji nosi da ne učestvuje u nesvakidašnjim dešavanjima.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Katar 2022
Ronaldo ipak ima „drugu kuću“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala