- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dva srpska imena završila u grupi sa neslavnim epitetom

© AP Photo / Natacha PisarenkoMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Dvojica srpskih reprezentativaca Miloš Veljković i Saša Lukić našli su se u „idealnom timu“ najslabije ocenjenih fudbalera na nedavno završenom Mundijalu u Kataru, prema izboru specijalizovanog sportskog servisa „Who.scored.com“.
Mesto među stativama kada su najslabije ocenjeni igrači Mundijala u pitanju, zauzela je „jedinica“ Crvene zvezde Milan Borjan, čija je Kanada bila „topovsko meso“ u Dohi.
Iskusni 35-godišnji čuvar mreže ocenjen je prosečnom ocenom 5,88, što i ne čudi s obzirom na to da je kapitulirao u sedam navrata, a njegova selekcija završila je kao poslednjeplasirani tim u Grupi F sa Hrvatskom, Belgijom i Marokom koji je na kraju bio najveće iznenađenje šampionata.
I Srbija je žestoko podbacila na završnoj smotri najboljih selekcija sveta, pa je tako mesto u poslednjoj liniji koju čine trojica defanzivaca zauzeo i Miloš Veljković, štoper Orlova i nemačkog Verdera.
Veljković koji je uz Milenkovića i Pavlovića trebalo da predstavlja stub naše odbrane, ocenjen je ocenom 5,97.
Dovoljno je samo konstatovati da je Srbija pod komandom selektora Dragana Stojkovića Piksija čak osam puta vadila loptu iz mreže fantastičnog Vanje Milinković-Savića u samo tri utakmice odigrane u Grupi G.
Da nije bilo gorostasa, visokog 202 centimetra, pitanje je koliko još lopti bi završilo u mreži tužne Srbije.
Veljkoviću društvo u toj poslednjoj liniji prave Duarte iz Kostarike i Kukhi, član selekcije domaćina – Katara.
Posle odbrane na red dolazi sredina, a Srbija je i tu imala predstavnika kada je najgorih 11 u pitanju, bar prema izboru, specijalizovanog sportskog servisa „Who.scored.com“.
„Priznanje“ je pripalo vezisti Torina Saši Lukiću, s prosečnom ocenom 5,99.
Iako je Lukić imao ogromno poverenje od strane selektora Dragana Stojkovića Piksija, što potvrđuje činjenica da je bio starter u sva tri meča - Brazil (2:0), Kamerun (3:3), Švajcarska (2:3), iskusni vezista je pružio partije ispod nivoa, pa je tako zamenjen protiv Brazila, dok je protiv Švajcarske „požuteo“ za 90 minuta borbe s Džakom i drugovima, a protiv Kameruna nije imao konkretan učinak.
„Preko veze“ su svoje mesto među najgorih 11 – Džonston iz Kanade, kao i duo najslabije reprezentacije na Mundijalu, a u pitanju su Katarci Ahmed i Al Hejdos.
Dva mesta u napadu rezervisana su za Alija, takođe iz Katara i Stivena Bergvajna iz Holandije.
Srpski fudbaler Uroš Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SPORT
Zvezda vratila svoje dete!
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SPORT
Španci pišu: Ronaldo rekao „da“ arapskim milionima
Đerdan Šaćiri i Granit Džaka  - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SPORT
Provokatori stižu u Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala